'Cinayeti İlhan Selçuk mu işledi?'
15 Temmuz 2008 14:15Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Deniz ****** Ergenekon iddianamesini eleştirdi ve iddinameyi Şemdinli'ye benzetti. İşte ******'ın sözleri:
CHP lideri Deniz ****** konuşmasında şunları söyledi:
Ekonomide bir süreen beri yaptığımız uyarılar devam edeceğiz. Kötüye gidiş devam ediyor. Ekonomideki gelişmeler kaygı verici bir noktaya gelmiştir...
Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımcı oranı yüzde elli azalmıştır. Bu oran ocak ayından itibaren kendini göstermiştir ve aynen devam etmektedir. Öte yandan, portföy yatırımı olarak Türkiye'ye gelen para doğrudan çıkış yapmaktadır. Bunun oranı ise 1,5 milyar dolardır.
Son bir ayda vatandaşın satın alma gücü yüzde 5,5 oranında düşmüştür...
Son beş yılda Türkiye dışarıya 25 milyar dolar kaynak göndermiştir... Bu paranın bir bölümü kar payı olarak dışarıya çıkmıştır. Hükümetin özelleştirme yoluyla sattığı tesislerden yabancılar, para kazanmaya başlamıştır ve Türkiye son olarak da dışarıya 7,5 milyar dolar kar göndermiştir.
Çünkü; Trürkiye altın yumurtlayan tavuklarını sattı. O tavuklar şimdi başka yerde yumurtluyor...
Borç alıpı fazi ödüyoruz... Bu ağır bir tablodur. Gelecek bakımından çok daha ağır üzüntüleri işaret etmektedir...
KIBRIS GELİŞMELERİ
Kıbrıs'ta son dönemde önemli gelişmeler var ama Türkiye'de ilgi görmüyor. Yaşadığımız siyasi gerginlikler Kıbrıs'ı görmemize engel olamaz... Kıbrıs'ta konuşulan tek egemenlik ve tek vatandaşlık güşüşleri, Türkleri azınlık yapar... Yaşadığımız sorunlar siyasi gelişmeler bir yerde çözülür...
ERGENEKON İDDİANAMESİ
Dün savcı iddianame ile ilgili genel bir açıklama yaptı. İddianame daha ortaya çıktı. Şimdi iddianamenin ilk taksidinin mahkemeye tebliğ ediliğinin haberini aldık. Bu da bize bazı ipuçları vardı. Yapılan açıklamadan öğreniyoruz, iddiname bir darbe iddianamesi değildir. Bİr terör iddianamesidir.
Neymiş; Ayışığı, Sarıkız, Eldiven adı verilen girişimlerin teşhir edileceği içine girdik... Türkiye'nin aydın demokrat insanları darbecilikle hesaplanacağı beklentiyle olumlu bir tutum sergiledi. Tarhi ve darbe ile yüzleşeceğiz denildi. Bu yüzden herkes bu konuya bir kredi açarak bekledi. Ne ortaya çıktı; Günlükler, Günlüklerden yola çıkarılarak darbe iddiaları boş çıktı. Şemdinli'de yaşanan burada oldu.
Bu özel bir terörmüş. Bu teröre de Öcalan maddesi uygulanmıştır. Terör hangi yolla çıkarsa çıksın da bir an önce aydınlatılsın. Terörist başı da baş teröristte ya da eş teröristler ortaya çıksın.
(****** gülüyor, partililer alkışlıyor) Bunları da bir adaya koyalım isterseniz... En iyisi biz bunları Yassıadaya koyalım, anlamlı olur. Eğer o zamana kadar Öcalan tahliye olursa İmralı'ya koyarız...
(****** yine gülüyor)Bu örgütün başteröristi veya eşbaşteröristi mi var? Terör kavramını sıradanlaştırmaya kimsenin hakkı yok.
İddianamenin uzunluğu iddiaların doğru olduğu anlamına gelmez...
Sinan Aygün'ün tahliye edildiği haberini aldık. Çok sevindim. Aygün'ü kutluyorum, TOBB Başkanını da kutluyorm. Yardımcısan güvendi ve güvenmesi de haklı çıktı. Aklıma da gelmiyor değil, Sayın TOBB Başkanı diğer sanıklarla da ilgilense acaba oralarda da bazı yanlışlıklar çıkar mı?
(****** gülüyor)Bu iddianame Başbakan'ın tezini sahiplenmektir... Başbakn "ben örgütü iktidara gelmeden önce biliyordum" demişti. başbakan bugün ben savcı olmaya razıyım demiş. Tamam güzel. Ama savcının önünde Cumhuriyet yazar, o milletin savcısıyım demiş. Savcı Cumhuriyetin savcısıdır. Avukatlar milletin avukatıdır. Başbakanlık ayrı savcılık ayrı bir iş. İşte sen Başbakanlıkla savcılığı karıştırdığın için bu iş buraya geldi. Bu dava Başbakan'ın iddiası tezi sonucunda ortaya çıkmıştır. Başbakan'ın tezi ilk kez ortaya çıktı...
Danıştay saldırısının davayla ilgili olmadığı önceden belirlenmişti...Sanıştay cinayetini İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, İlhan Selçuk, Şener Eruygur ve Hurşit Tolon işledi mi işlemedi mi bunu ortaya çıkarsınlar... Bu cinayeti kim işledi ortaya çıkarsınlar...
Ortada 86 tane fail var ama fiil ortada yok.
Tahkikat gizli yürütülüyor ama 4 gazete aynı manşetle çıktı. Hani gizlilik?
Ben öğrenmek isitiyorum, Danış cinayetini kim işledi. İlhan Selçuk mu, Mustafa Balbay mı, kim? Kim işlediyse ortaya koyun. Koyamazsanız bulunduğunuz makamları bırakın...